+359 52 599262
+359 2 9947075
varna@varnaclean.com
sofia@varnaclean.com

Как да почистите бързо замърсените кухненски повърхности

Не чакайте повърхностите на кухненското обзавеждане да се замърсят до крайна степен, тъй като мръсотията се натрупва с времето и колкото повече чакате, толкова по-трудно ще я отстраните. Веднъж на 2-3 седмици можете да почиствате профилактично основните части на обзавеждането в кухнята, за да я поддържате чиста и да си спестите много нерви впоследствие.

Почистване на фурната
Отстранете металните решетки

Неминуемо ще намерите петна и пръски от храна по стените и дъното на фурната, особено ако готвите с много мазнина. Те се втвърдяват от високата температура и се изпичат, затова с времето са все по-трудни за отстраняване.

Накиснете металните решетки

Накиснете металните части на фурната в мивката, като сложите малко течност за миене. След като покиснат няколко часа ги изтъркайте с телче или гъба, в зависимост от нивото на замърсяване. Ако решетките са от неръждаема стомана, почистете със сода за хляб, но избягвайте да употребявате сода върху метални повърхности от алуминий, тъй като те могат да се повредят.

Почистете ги с паста от сода

За пастата срещу мръсотия смесете чашка сода за хляб и малко вода, разбъркайте добре. За нанасяне можете да употребявате четка за сладки или кухненска гъбка.

Покрийте вътрешността на фурната, където има отвори, с алуминиево фолио. Нанесете доза от пастата с четка или кухненска гъбка, като се стремите да покриете изцяло повърхностите. Оставете да действа за няколко часа, най-добре за през нощта.

Почистете фурната

Отстранете содената паста с пластмасово стъргало, като овлажните повърхностите преди да ги почистите. Избършете всички зони с влажна кухненска кърпа или гъбка. След това подсушете.

Вратата на фурната почистете с течност от вода и оцет. Намокрете чиста кухненска кърпа с малко от сместа и избършете. Избягвайте зоната покрай уплътненията, за да не влезе вода в тях. Подсушете добре.

Социални мрежи