+359 52 599262
+359 2 9947075
varna@varnaclean.com
sofia@varnaclean.com

Почистване на прозорци

Почистването на прозорци може да се раздели на три вида:
– почистване с пулверизатор и кърпа
– почистване с мече и перо (моп и скуиджи)
– почистване с пречистена вода

При почистването на стъклени повърхности с пулверизатор и кърпа най-често се използва от домакините вкъщи. Там прозорците обикновено са достъпни и това е най-евтиния и достъпен начин за почистване. Има голямо разнообразие от препарати, които обикновено струват до няколко лева. Можем да ви уверим, че употребата на по-скъп препарат няма да довете до задължително по-добър резултат при почистването. Препаратите сами по себе си немогат да накарат мръсотията да изчезне от повърхността. Затова по-важната част от почистването е да се използва чиста кърпа, най-добре микрофибърна.
Обикновено замазванията се образуват когато кърпата, която ползвате вече се е нацапала, а не защото „препаратът замазва“. В такъв случай най-добре е да вземете друга чиста и суха кърпа. Обърнете внимание, че дори и да изперете мръсната кърпа, тя ще продължи да замазва докато е мокра. Причината е, че чешмяната вода, с която е изпрана, съдържа много микроскопични частици, които след като засъхнат на стъклената повърхност стават видими и оставят впечатлението за замазване.

Почистването с мече и перо обикновено се прави от професионалисти, тъй като е нужно да се придобият известни умения преди да се стигне до задоволителни резултати.
Плюсовете при този метод е, че може да се използва на по-труднодостъпни прозорци, където почистването „на ръка“ не е възможно. Обикновено това са витрини на магазини и високи прозорци. Също така този метод е удобен за почистване на повърхности с по-голяма площ.
При почистването се използва моп за нанасяне на препарат и скуджи (перо с гума), което обира препарата и разтворената от него мръсотия. Употребата на кърпи е нужна само при забърсването по краищата на прозорците(няколко милиметра до дограмата), където е останал малко количество разтвор. Почистването се извършва доста по-бързо, но както вече споменахме са нужни известни умения. Обикновено се използват и алуминиеви телескопи като удължители. Можете да закупите професионални уреди за почистване на прозорци от нашия онлайн магазин тук >

Друг метод за почистване е чрез употребата на филтърни системи и помпи, които изпомпват пречистена вода, която след засъхване не оставя следи. Този метод обикновено се използва за външно почистване на фасадни прозорци. Извършва се посредством четка, с която се разтърква мръсотията и след това се изплаква с пречистената вода. Използват се алуминиеви телескопи, понякога с дължина до 15-20м.

Социални мрежи