Menu

Варна Клиин Сървиз | Професионални консумативи и препарати за хигиена
Cart

Content

Да почистим банята стъпка по стъпка

Почистването на банята е може би най-досадната и най-трудоемката домакинска задача. Преди да започнете си набавете всички необходими препарати и пособия: пяна за отстраняване на мухъл и котлен камък, препарат за фаянс и гранитогрес, течност за миене на огледалата, препарат за почистване на тоалетната чиния, парцал, хартиена кърпа, гъба, четка.


 Да почистим банята стъпка по стъпка
Стъпки за действие:


Стъпка 1: Изнесете от банята всички мръсни кърпи и хавлии и ги пригответе за пране. Започнете с почистването на душа. По него се натрупва най-много котлен камък от водата и ако не се чисти редовно, той ще се захаби за отрицателно време. Ако не сте го чистили няколко седмици, първо нанесете върху петната малко препарат и ги оставете така да се понакиснат добре. Не забравяйте и завесата на душа или вратата на душ кабината, защото и по тях се натрупва мръсотия и мухъл. Накрая изплакнете добре с вода и подсушете.


 Да почистим банята стъпка по стъпка


Стъпка 2: Почистете огледалата. Те страдат най-много от горещата вода в банята – с течение на времето по тях се образуват ивици. За да премахнете тези ивици и да направите огледалните повърхности отново блестящи, използвайте препарат за почистване на прозорци. С парцал избършете праха по мебелите в банята, рафтовете, касата на врата и цоклите.


 Да почистим банята стъпка по стъпка

Стъпка 3: Пристъпете към почистването на мивката, като обърнете внимание и на кранчетата, и на плота около нея. Препаратите, предназначени за почистване на всички повърхности в банята и кухнята, се справят добре и с петната в мивката.


 Да почистим банята стъпка по стъпка

Стъпка 4: Най-неприятна за почистване в банята е тоалетната чиния. Има няколко зони по нея, на които трябва да обърнете внимание. Започнете с вътрешността на тоалетната чиния като използвате четка и препарат, предназначен за това. Не забравяйте зоната под ръба, където се задържа най-много мръсотия, която спомага за развитието на микробите. Капакът на тоалетната чиния, както и седалката – отгоре и отдолу, почистете с мокър парцал и сапунен разтвор или друг щадящ препарат. Не забравяйте задната страна на тоалетната, включително и пиедестала. Тях най-лесно ще почистите с препарат за гладки повърхности.


 Да почистим банята стъпка по стъпка

Стъпка 5:
Завършете с почистване на пода. Тъй като по него има милиони микроби, най-добре е да използвате кърпи за еднократна употреба, които после просто за изхвърлите в боклука.


 Да почистим банята стъпка по стъпка

 

източник: comfort.bg

Безплатни обяви — obiavi-kj.info.

Клиин Сървиз 1 ООД

Варна 9025

ул. Перла 42

Западна Промишлена Зона

тел: 052 / 59 92 62, 02 / 994 7075

GSM: 0896 861108

varna clean service skype
varna clean service email
varna clean service internet adddresss

Влез или се Регистрирай

fb iconВлез през Facebook