Menu

Варна Клиин Сървиз | Професионални консумативи и препарати за хигиена
Cart

Content

9 идеи за по-лесно почистване на дома

почистване на дома


1. Практична престилка

почистване на дома

Вместо да хвърлите старата кухненска престилка за готвене, използвайте я при почистването – напълнете джобовете й с необходимите приспособления и материали, за да не се налага да се връщате многократно за тях по време на работа. Така ръцете Ви ще са свободни за почистване и търкане на повърхностите, дори когато обикаляте от стая в стая. Ако престилката Ви няма достатъчно джобове или те не са удобни за целта, пришийте й няколко допълнителни отделения – за целта прегънете нагоре долната част на дълга престилка и направете няколко вертикални шева пред двата слоя плат, за да оформите отделенията.


2. Почистване на потъмнелите прибори


почистване на дома

Тази проста химична реакция ще почисти бързо и лесно потъмнелите прибори, без да ги повреди. Поставете приборите в алуминиев съд и поръсете с обикновена сода за печене. Налейте вряща вода, колкото да покриете изцяло всички прибори. Когато петната изчезнат извадете приборите и ги излъскайте с памучна кърпа.


3. Лесни "завески" срещу прах


почистване на дома

За да предпазите рафтовете с книги от натрупване на прах, който се почиства трудно, монтирайте в горната част на всеки рафт по една малка "завеска" от ленен плат. Освен че ще улесни почистването на шкафа, тази техника ще подравни визуално редиците с книги. За да направите "завеските", измерете ширината на рафтовете и разстоянието от горния им ръб до най-късата книга, и срежете парче лен с измерените стойности, като добавите по 2 см. толеранс за подгъва от всяка страна. Подгънете, зашийте и закрепете към ръба на рафтовете с тапицерски кабарчета, малки пирончета или велкро.


4. Лесно почистване на декоративните свещи

почистване на дома

Стъклените поставки за декоративни свещи са много практични за празнична декорация или романтична среща, но почистването им може да бъде много изнервящо. Затова можете да използвате този лесен трик – поставете поставките във фризера за няколко часа – когато ги извадите парафинът ще се е свил и ще излезе лесно от стъкления съд. Почистете остатъците с гореща вода и препарат за съдове.


5. Почистване на стайните растения


почистване на дома  почистване на дома

Ако стайните Ви растения са твърде замърсени или увехнали от отоплението у дома, освежете ги с бърза баня. Поставете саксиите във ваната или на пода в банята и ги облейте леко с ръкохватката на душа с хладка вода. За по-малките растения увийте саксията с хартиена кърпа, захваната с щипка за банкноти и внимателно измийте листата им в кофа с вода.


6. Лесно преместване на мебелите

почистване на дома

За да избегнете надраскване на настилката при преместване на мебелите, използвайте този лесен трик – навийте на руло две хавлиени кърпи (те трябва да са чисти) и ги поставете под мебела в двата му края. Придърпайте го на желаното място и махнете кърпите.


7. Предпазване на банята от плесен


почистване на дома

Когато става въпрос за плесен, превенцията е много по-ефикасна от решаването на вече възникнал проблем (трудоемкото почистване на плесента). Що се отнася до банята, която е най-силно податлива на плесени заради високата влажност, има няколко неща, с които да предотвратите появата на неприятните петна. Това са добра вентилация (с прозорец или стенен вентилатор), непрестанна циркулация на въздуха и контрол над влажността. Третият фактор например може да бъде контролиран като не поставяте мокрите кърпи в банята, а ги прострете на терасата, както и чрез специален уред за обезвлажняване на въздуха (dehumidifier). Предпочитайте отворени рафтове и непорести материи (например за завесата на ваната и душа).


8. Почистване на абажурите

почистване на дома

Абажурите от плат можете да почистите бързо и лесно с обикновена ролка за почистване на дрехи – нейната залепваща повърхност ще събере без особено усилия нечистотиите както от външната, така и от вътрешната страна на абажура.


9. Подсушаване на стъклените съдове


почистване на дома

Подсушаването на вътрешността на стъклените съдове в тясно гърло (гарафи, вази, шишета) може да бъде предизвикателство – ако ги оставите да съхнат на въздух водата в тях кондензира по стените на съда и може да причини обезцветяване на стъклото. С тази трудна задача обаче ще се справите лесно, ако поставите в тях стегнато навита на фуния хартиена кърпа, която достига на 3/4 от височината на съда. Хартията ще абсорбира влагата и ще я изведе навън без кондензация.

източник: comfort.bg

Безплатни обяви — obiavi-kj.info.

Клиин Сървиз 1 ООД

Варна 9025

ул. Перла 42

Западна Промишлена Зона

тел: 052 / 59 92 62, 02 / 994 7075

GSM: 0896 861108

varna clean service skype
varna clean service email
varna clean service internet adddresss

Влез или се Регистрирай

fb iconВлез през Facebook