Menu

Варна Клиин Сървиз | Професионални консумативи и препарати за хигиена
Cart

Content

Защо тоалетната чиния е от порцелан?

Тоалетна чиния

От векове тоалетните чинии се изработват от един и същ материал – от порцелан. Каква е причината за това, проучи сайтът Gizmodo.

От тоалетната чиния се изискват три неща, обяснява Брайън Хедлунд, старши мениджър в американскатакомпания Kohler, която още от основаването си през 1873г. се налага като водещ производител на обзавеждане за бани.

Първо, човешките отпадъци да могат да се изтичат. Второ, тоалетните чинии да не пропускат вода и да са чисти. Трето, да са здрави, защото на тях седят хора, а някои са доста тежки.

Оказва се, че порцеланът прекрасно отговаря на всички изисквания. Тоалетните чинии се правят от смес на глина с вода, която се поставя във форма и след това се пече. Процесът е прост и сравнително евтин.

Не е невъзможно порцеланът да бъде заменен от пластмаса, но тя се формира с помощта на екструзия или се отлива под налягане. Сложната форма в този случай увеличава доста цената на изделието.

Друг фактор, заради който се предпочита порцеланът, е, че той е с дълъг живот. На хората им се налага да прекарват немалка част от времето си в тоалетната. Затова е по-добре да не се чудят дали чинията няма да поддаде под тях и да се окажат на земята. Порцеланът е много твърд и здрав материал, докато пластмасата поддава леко под тежкото тяло.

Порцеланът се оказва шампион и по водонепропускливост. Порестите материали задържат капките вода, в които се размножават бактерии, а порцеланът се покрива с глазура и те няма за какво да се закрепят. Освен това глазурата издържа на продължително почистване дори и с най-силните химически препарати.

Компанията Kohler е извършила експеримент. Тоалетна чиния е била почистена 80 хил. пъти, което би съответствало на около 20 години експлоатация. Тестът само е потвърдил, че хората сменят санитарната техника по-скоро само по естетически причини, отколкото заради реална необходимост.

Безплатни обяви — obiavi-kj.info.

Клиин Сървиз 1 ООД

Варна 9025

ул. Перла 42

Западна Промишлена Зона

тел: 052 / 59 92 62, 02 / 994 7075

GSM: 0896 861108

varna clean service skype
varna clean service email
varna clean service internet adddresss

Влез или се Регистрирай

fb iconВлез през Facebook